Op 6 juli ontvingen de eerste zeventien bedrijven het vernieuwde SEBO-keurmerk. Aannemingsbedrijf Van der Meer B.V. hoorde bij één van deze zeventien bedrijven en mochten van wethouder Mariëtte van Leeuwen het certificaat in ontvangst nemen. SEBO is een keurmerk voor bedrijven die actief maatschappelijk bewust ondernemen. Hoe meer SEBO-ondernemers in Zoetermeer, hoe beter het ondernemersklimaat en onderwijs in de stad.  Dit zorgt voor meer stageplaatsen, integratie van kennis van het bedrijfsleven en onderwijs en dus meer kans voor mensen op een baan. Wij als aannemingsbedrijf Van der Meer B.V. zorgen voor stageplaatsen, werk-leerplaatsen en werkervaringsplaatsen voor mensen uit Zoetermeer. Daarbij werken wij nauw samen met scholen en het Werkgeversservicepunt om mensen effectief in te zetten. Wij sponsoren veel (sport)verenigingen en sociale projecten in de gemeente Zoetermeer.

“SEBO verbindt onderwijs, economie, sociale zaken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Gewoon ondernemen is al moeilijk genoeg, sociaal ondernemen vindt de gemeente heel belangrijk. Zoetermeer wil lokale ondernemers met een hart voor de stad dan ook volop kansen bieden. Daarom hebben SEBO bedrijven bij de gemeente een streepje voor als het gaat om opdrachten. Dit geldt voor grote en kleine bedrijven en ZZP-ers”, aldus Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken.

Vernieuwing SEBO-keurmerk
SEBO staat voor Sociaal Economisch Betrokken Onderneming. Het in 2009 in het leven geroepen SEBO-keurmerk is in 2015 aangescherpt. Nu kunnen alle lokale ondernemers (ook ZZP-ers!) die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of zich hard maken voor sociale en maatschappelijke doelen, in aanmerking komen voor het vernieuwde SEBO-Keurmerk. Zij hebben bij enkelvoudig aanbesteding de voorkeur van de gemeente en worden bij meervoudig onderhandse aanbestedingen uitgenodigd. Ondernemingen die dit keurmerk aanvragen, worden getoetst door het Keurmerkinstituut. Oude SEBO-keurmerken zijn niet geldig meer.

RVOZGolftoernooi 6_7_15 en SEBO certificaat uitreiking DSC_0643