Vacatures

Historie

Voor 1 januari 1953 werkte oom Co en oom Rien samen met de gebroeders Van den Heuvel Zoetermeer in 1 (een) bedrijf.  Het huidige Aannemingsbedrijf Van der Meer is op 1 januari 1953 opgericht als Firma Gebroeders Van der Meer waarin de heren Co en Rien van der Meer werkzaam waren. Zij zijn dan ook de oprichters van het bedrijf.

 

Gewapend met een tweedehands baggermolen, een inhakker en een krooszeis startten zij met  waterbouwkundige werken. De eerste klus was een baggerwerk in de Prins Alexanderpolder te Rotterdam/Nieuwerkerk a/d IJssel, en krooswerk voor de Nederlandse Spoorwegen.

 

Om het hele jaar rond werk te kunnen uitvoeren werd er daarna ook ander werk aangenomen, zoals de aanleg en het onderhoud van sportvelden en andere Cultuurtechnische werken en werken in de Grond-, Weg- en Waterbouw.

 

Als eerste werd er in opdracht van de Grontmij een sportveldencomplex in Gouda aangelegd. Dit leidde tot een sneeuwbaleffect en het ene na het andere sportveldencomplex werd gerealiseerd.

 

De huisvesting bestond in de beginperiode uit niet meer dan een gehuurde houten loods. Toen er echter wat verdiend was werd er in 1957 tot aanschaf van grond en opstallen aan de Dorpsstraat 84 te Benthuizen overgegaan.

 

Nadat de jongere tweelingbroers Joop en Aad van der Meer zich vanaf 1957 ook bij het bedrijf hadden aangesloten werd er naast het aannemingsbedrijf een reparatiewerkplaats voor auto’s ingericht, wat in 1959 leidde tot het latere Van der Meer’s Automobielbedrijf B.V. onder directe leiding van Aad. Het ging het bedrijf met hard werken en niet zeuren voor de wind.

 

In 1968 ontwikkelde het dorp Benthuizen een heuse naoorlogse nieuwbouwwijk. Daardoor werd de Albert Schweitzerlaan aangelegd als ontsluiting naar deze wijk, over het oude terrein van Van der Meer. Gelijktijdig werd er door Van der Meer begonnen met de sloop van de oude opstallen en een begin gemaakt met de nieuwbouw van zowel een garage als aannemingsbedrijf naast elkaar. De nieuwbouw werd in 1969 vervolgens feestelijk geopend door de toenmalige Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, dhr. Klaassenz. Het bedrijf verbleef hier tot 1979, het jaar waarin het technische gedeelte van de aannemerij verhuisde naar een aangekocht pand aan de Werven 6 te Benthuizen. Vanaf 1986 was het gehele aannemingsbedrijf daar gevestigd. Het garagebedrijf bleef toen aan de Albert Schweitzerlaan 1-7 achter.

 

In de periode 1970-1975 werd het nieuwe sportpark Ockenburg, uitbreiding van de begraafplaats Westduin en van camping Ockenburg gerealiseerd in Den Haag, nabij Kijkduin. Toen onder uitvoerder Joop van der Meer, vader van Leo en opa van huidige directie Rob en Joris.

 

In de periode 1985 – 1990 trad de 2e generatie in de bedrijven van Van der Meer. Leo van der Meer werd in 1989 aangesteld als algemeen directeur en vormde jarenlang met Joost en Kees de directie van het aannemingsbedrijf. Het automobielbedrijf werd geleidt door oom Aad die op termijn het stokje overdroeg aan zonen Martin en Andre. Na het faillissement van Van der Meer ontwikkelingswerken BV op 13 februari 1985 werd er met het zusterbedrijf Aannemingsbedrijf Van der Meer BV Cultuur en Civieltechnische werken krachtig doorgewerkt. Al snel groeide het bedrijf uit tot een gezonde organisatie met meer dan 40 vaklieden. Deze groei leidde ertoe dat de huisvesting niet meer voldoende was voor het bedrijf.

 

In oktober 1995 verhuisde het aannemingsbedrijf naar Verbreepark 23 en het garagebedrijf naar Verbreepark 21, de nieuwbouw op de huidige locatie aan het bedrijventerrein Verbreepark te Benthuizen. In 2003 besloot Leo te stoppen met het garagebedrijf en zijn alleen de werkzaamheden in het aannemingsbedrijf voortgezet.

 

Leo, Joost en Kees vormde tot 2011 samen de directie totdat Kees in maart besloot om uit het bedrijf te stappen. Joost bleef aan totdat hij in juli 2014 besloot om met een welverdiende pensioen te gaan. Leo heeft zelfstandig het bedrijf geleidt tot 1 januari 2021 waarna hij het stokje over heeft gedragen aan zijn zoons Rob en Joris, de 3e generatie Van der Meer.

 

De 1e en 2e generatie hebben door vallen en opstaan, doorzettingsvermogen en een creatieve ondernemingsgeest het aannemingsbedrijf ontwikkelt tot een goed geoutilleerde, technische en organisatorische eenheid waarin het goed werken is. Het bedrijf heeft de beschikking over een uitgebreid scala van bedrijfsmiddelen, voor de uitvoering van alle voorkomende werkzaamheden en projecten in Infrastructuur, Groenvoorzieningen en Sportvelden en accommodaties. Daarnaast beschikt het bedrijf over een modern en perfect onderhouden wagenpark. Het bedrijf wordt nu geleid door de 3e generatie Van der Meer en de directie bestaat uit de broers Rob en Joris Van der Meer, zoons van Leo, volledig gesteund door een team van deskundige medewerkers waar wij ons petje voor afnemen.

 

 

Meer weten over Van der Meer?