Vacatures

100% Elektrisch

'Mooi dat we in samenwerking met de leveranciers tot een mooi product zijn gekomen'

 
De elektrische Yamaha UMX van Rein Drost Machinehandel is een volwaardige transporter voor golfbanen, sportvelden, de groenvoorziening en (recreatie)-
parken. Het lichte utility-voertuig is ook verkrijgbaar met een hefinrichting voor verschillende accessoires en een cabine. Aannemersbedrijf Van der Meer in Benthuizen heeft de Yamaha UMX in gebruik als volledig elektrische borstelmachine.
 

De Yamaha UMX heeft een motor van 5 kW die eenvoudig aangesloten en opgeladen kan worden. De machine heeft een groot bereik, een aluminium laadruimte met klep die met één hand te bedienen is, een opbergbox met een inhoud van 29 liter aan de voorzijde en brede banden. Verder beschikt hij over twee afzonderlijke ergonomisch ontworpen stoelen en ledverlichting. Als borstelmachine op kunstgrasveld Aannemingsbedrijf Van der Meer in Benthuizen schafte de elektrische Yamaha UMX in april 2021 aan, voor de circa twintig kunstgrassportvelden in de gemeente Lansingerland die het in onderhoud heeft. De velden worden om de week geborsteld. ‘Daar gebruiken we nu deze Yamaha UMX voor’, vertelt eigenaar Rob van der Meer. Het bedrijf heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van de Yamaha UMX, met hefinrichting, lithium-

pakket, cabine en kunstgrasborstel. ‘Net als iedereen zijn wij op zoek naar elektrisch materieel. Zo hebben we ook een Mean Greenmaaier via Rein Drost en Voets Tractoren en Werktuigen. Voor het borstelen van kunstgras bestond er nog geen elektrische machine.
 

Rein Drost heeft ons de Yamaha Course Matesweeper aan het werk laten zien en vertelde dat dit principe ook mogelijk is voor het borstelen van kunstgrasvelden. We hebben een jaar lang samengewerkt aan de ontwikkeling van deze volledig elektrische Yamaha UMX met cabine en makkelijk aan te koppelen GKB-kunstgrasborstel, die de gewenste acht uur draait. Tijdens de ontwikkeling kwamen we erachter dat het borstelen van kunstgrasvezels veel weerstand oplevert en dus veel accuvermogen vraagt. Het scheelt voor het accupakket dat de Yamaha UMX licht van gewicht is. Een cabine vind ik wel een pre, om in alle weersomstandigheden comfortabel te kunnen werken. Er zit (nog) geen airco in, want die vraagt veel energie. Vooralsnog zijn we heel tevreden met deze CO2-neutrale borstelmachine. Wat ik vooral leuk vind, is dat wij als aannemingsbedrijf nauw hebben samengewerkt met de leveranciers om tot een mooi product te komen. We gaan nu onderzoeken of we een bladblazer aan de voorzijde van de Yamaha UMX kunnen koppelen.

'Samen met machineleveranciers willen wij optimale machines ontwikkelen en ons materieelpark verduurzamen.’
 

Bekijk hier het hele artikel


Naar nieuwsoverzicht