Vacatures

In gesprek met Jan

Jan is al ruim 27 jaar als allround tractorchauffeur in dienst bij Van der Meer. De hele dag binnen zitten is niet voor hem, liever stapt Jan dan ook elke ochtend goedgehumeurd in de tractor onderweg naar sportvelden! Naast zijn vele ervaring staat Jan toch vooral bekend om zijn vriendelijke en sociale karakter. Altijd bereid om iemand te helpen, staat voor iedereen klaar en niet te vergeten altijd met een glimlach! Op één van deze mooie sportvelden spraken wij Jan, tijd om terug te blinken.

 

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Jan, 54 jaar en woonachtig in Waddinxveen. Getrouwd en nog steeds gelukkig, scheelt ook veel tegenwoordig. Trotse vader van één dochter en één zoon, rijkeluiswens hé. Inmiddels ook al opa van een 6-, 4-, en 2-jarige kleinkind. Mooiste wat er is, je kinderen worden ouders en mijn leven krijgt een nieuwe opleving.

 

Hoe kijk je terug op de afgelopen 27 jaar?

Aardig goed. Zoals het nu gaat vind ik het een mooi vooruitzicht. Er is niet zoveel veranderd in de 27 jaar tijd dat ik hier werkzaam ben. Wel heeft er een directiewisseling plaatsgevonden in 2021, hier hebben wij niet veel van gemerkt. Oud-directeur (Leo) komt regelmatig nog even buurten. De zonen van Leo hebben het stokje overgenomen. Ik heb Rob en Joris van der Meer zien groot worden, beide nu directeur van Aannemingsbedrijf van der Meer. Prachtig om te zien.

 

Op welke manier heb je Van der Meer zien veranderen door de jaren heen?

Op welke manier? Van heel ouderwets naar modern. Alles is gemoderniseerd, de eerste 13 jaar van mijn dienstverband waren veel  machines best ouderwets. Dan heb ik het over ruim 14 jaar geleden. Nu de tijd rijden we op GPS-systemen en wordt bijna alles elektrisch. Moderner kan het toch niet, zo wordt ook het werken voor vele soepeler.

 

 

Wat zijn je werkzaamheden bij Van der Meer?

Eigenlijk alles, een manusje van alles. Zolang er maar een soort van motor in zit. Vaak zeggen ze als Jan het niet meer kan repareren dan moet je echt een monteur bellen. 'S winters ben ik vaak binnen te vinden, dan ben ik lekker druk bezig in de werkplaats. Alle machines nakijken, onderdelen vervangen, of  repareren. Zo houd ik mijzelf bezig, er is altijd wat te doen. Ik heb gelukkig geen moeite met overschakelen. Zodra het zonnetje begin van het jaar weer opkomt ben ik weer op de sportvelden te vinden met de trekker.

 

Ben je Van der Meer altijd trouw gebleven?

Ja, eigenlijk wel. Tuurlijk heb je momenten dat het even niet lekker liep, maar alles is altijd oplosbaar. Ik ga niet naar huis zonder het uitgepraat te hebben. Dit omdat elke dag voor mij een nieuwe start is.

 

Zou je andere Van der Meer aanbevelen?

Na 27 jaar zou ik andere Aannemingsbedrijf Van der Meer zeker aanbevelen. Je moet echt liefde voor je vak hebben, anders kom je niet ver. Kijk mij, liefde voor tractoren en tot de dag van vandaag nog steeds. Geven en nemen is belangrijk.

 

We willen via deze weg ook Theo Switzar, Dimitri Bolleboom, Martin Huisjing, Wilma van der Meer en Jan Wolsheimer van harte bedanken voor alle inzet, enthousiasme, collegialiteit, kennis en goede werk de afgelopen 25 jaren. Wij zijn blij en trots dat we al zo’n mooie periode met jullie mogen samenwerken. En we hopen er nog vele jaren aan vast te mogen knopen.

Collega's, bedankt!

 

Heb jij passie voor werken met tractoren en is het bewerken van grasvelden jouw tweede natuur?

 


Naar nieuwsoverzicht