Vacatures

In gesprek met... Straatmaker Rik bij Aannemingsbedrijf Van der Meer

Hoe kwam je bij ons terecht?

Ik hoorde ergens in 2013 of 2014 via via dat ze hier nog iemand zochten. Niet veel later begon ik als Opperman. Ik volgde toen de BBL-opleiding niveau 2 Opperman Bestratingen. Tegelijkertijd werkte ik bij Aannemingsbedrijf Van der Meer. Zo deed ik praktijkervaring op en kreeg ik meteen salaris. De opleiding haalde ik met vlag en wimpel en was wel enthousiast. Daarom ben ik ook niveau 3 gaan doen. Ik kreeg meer leidinggevende taken als straatmaker. Toen kon ik ook eigen projectjes doen. Dat was ook wel leuk. Ook hiervoor slaagde ik met vlag en wimpel. 

 

Hoe gaat het nu met je?

Inmiddels werk ik al wat jaren hier. En ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Ik kan gelukkig lekker buiten werken. Gelukkig hoef ik niet de hele dag achter een computer te zitten. 

 

Wat doe je als straatmaker dagelijks zoal?

Het is vooral meten, het zand gelijkmatig verdelen, bestrating aanleggen. Hierbij moet je goed rekening houden met de hoogte en breedte, zodat mensen niet over een straat lopen waar allemaal plassen water blijven liggen. Daarnaast moet je zorgen dat het juiste legverband wordt aangehouden. Je moet rekening houden met de omgeving en de bewoners informeren en hun vragen beantwoorden. Als je dat goed in de gaten houdt, is er verder alle tijd voor gezelligheid. 

 

Wat maakt je werk zo leuk?

Vooral de gezelligheid met collega’s. We dollen eigenlijk altijd met elkaar. Ook is het leuk dat we vaak complimenten krijgen van klanten, bewoners en voorbijgangers. Dat geeft toch wel een trots gevoel. Je maakt iets wat mensen nodig hebben. En ze zijn er blij mee als het af is. Als je later langs een plek komt waar je met collega’s de bestrating hebt gedaan, dan geeft het soms ook wel een nostalgisch gevoel. Je schiet meteen weer in de lach omdat je aan een grap denkt die een collega toen maakte. 

 

Hoe is het om te werken bij Aannemingsbedrijf Van der Meer?

Het mooie van werken bij Aannemingsbedrijf Van der Meer vind ik dat als je maar wil, je veel kunt bereiken hier. Als je gemotiveerd bent, krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen. Het is wel hard werken, maar ook veel lachen. 

 

 

Over welke kwaliteit moet iemand echt beschikken om een goede straatmaker te kunnen worden?

Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent. Je moet echt een mooie straat willen leggen. Je moet kwaliteit willen bieden aan klanten en bewoners enz. 

 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die twijfelen of ze straatmaker willen worden?

Ik zou willen zeggen dat het een mooi vak is. Het is wel hard werken en het weer buiten zit ook niet altijd mee. Vooral het eerste half jaar is pittig. Veel geven het in die tijd ook op. Maar als je die periode eenmaal getrotseerd hebt, dan went het snel. Ook de gezelligheid en plezier met collega’s maakt veel goed. Als je veel samenwerkt, bouw je ook een band op. 

 

Interesse?

Wil je meer weten over hoe het is om Straatmaker te zijn? Of wil je weten of het misschien iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via hr@vdmbv.com of 06-82776447 of bekijk onze vacatures. Wil je dat wij contact met jou opnemen? Stuur ons dan een mailtje of appje met jouw telefoonnummer en wij nemen snel contact met je op, vaak al binnen 2 werkdagen. 

Solliciteren of een open gesprek vragen, kan óók zonder cv!

Naar vacatures

Neem contact met mij op


 


Naar nieuwsoverzicht