Vacatures

25-jarig bestaan Krajicek Foundation

Deze week viert de Krajicek Foundation haar 25 jarig bestaan. 

Precies 25 jaar geleden werd de eerste Krajicek Playground aangelegd. In opdracht van de gemeente Den Haag hebben wij bijgedragen aan de herinrichting van de Playground. Een mooi project waar we graag onze bijdrage aan leveren.

Op 4 februari is in het bijzijn van de Wethouder Hilbert Bredemeijer en Gerlinde van Raalte van de Krajicek Foundation het startsein gegeven voor de sloop van het buurthuis en herinrichting van het Krajicek Playground.

In het vernieuwingsproces van de Krajicek Playground hebben we aandacht besteed aan een duurzame invulling. Er is nieuw groen geplant en via aangebrachte schanskorven kan de neerslag worden opgevangen in infiltratiekratten. Deze kratten dienen als waterbuffers waardoor de neerslag langzaam in de bodem kan infiltreren.

Al 25 jaar motiveert de Krajicek Foundation jeugd in aandachtswijken om regelmatig te bewegen en daarmee een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Want kinderen die regelmatig buiten spelen en sporten, zijn vrolijker, gezonder en ontwikkelen sneller hun talenten. Voor ruim 220.000 kinderen in Nederland is het niet vanzelfsprekend om te sporten, omdat er bijvoorbeeld thuis geen geld is om lid te worden van een sportclub of omdat er simpelweg geen veilige plek in de buurt is waar ze lekker kunnen buitenspelen.

 

Benieuwd hoe dit project zich de afgelopen tijd heeft ontwikkeld? Bekijk hieronder de beelden.


Naar nieuwsoverzicht